Sfaturi pentru un gazon perfect

Arta de a ingriji gazonul nu se limiteaza doar la tunderea si irigarea ierbii, ci include si ingrijirea marginilor.

Gazon perfect

Uneltele marca WOLF-Garten au transformat gradinaritul intr-o joaca! Masinile de tuns iarba WOLF-Garten sunt de o calitate tehnica ireprosabila, dar sunt si foarte functionale si usor de folosit. Astfel ne asiguram ca ele te vor ajuta sa obtii cu usurinta un gazon frumos.

In ceea ce priveste detaliile si micile ajustari, tunderea marginilor este esentiala. Ingrijirea marginilor este o sarcina fundamentala pentru cei care sunt atenti la detalii, iar cu noua generatie de trimmere „GT”, totul este o joaca de copii! Tehnologia avansata asigura cea mai precisa tundere, fie ca este vorba de straturi de flori sau de gazon. Puteti obtine margini netede si un aspect curat, fara smocuri si buruieni.

Capul de taiere reglabil asigura tunderea la milimetru prin intermediul unui suport de ghidare. Pana si gradinile cu design complex, cu multe unghiuri si curbe, vor fi usor de intretinut, iar iarba din jurul copacilor se va taia fara riscul de a le deteriora trunchiurile. Acest lucru este important mai ales in cazul copacilor tineri si a arbustilor a caror crestere ar putea fi afectata in cazul taierilor accidentale, iar vindecarea lor ar fi de lunga durata. Va recomandam sa lasati un cerc fara iarba in jurul trunchiurilor pentru a permite apei sa patrunda mai usor in pamant. In acest caz, trimmerul WOLF-Garten poate desena un cerc perfect in jurul arborelui datorita manevrabilitati asigurate de cele 4 pozitii de taiere.

Trimmer iarba

Exista de asemenea si alte unelte pentru intretinerea gazonului. De exemplu, foarfecele WOLF-Garten cu baterii executa o taiere rotativa de 180° care va permite sa ajungeti chiar si in cele mai dificile unghiuri. In plus, pot fi transformate in foarfece pentru gard viu fara piese suplimentare. Structura speciala a lamelor de taiere previne blocarea lor. Foarfecele WOLF-Garten cu baterii este o unealta clasica in ingrijirea gradinilor, utilizarea sa fiind usoara si ergonomica.

Un alt instrument clasic de ingrijire a gazonului este foarfecele manual pentru taiat iarba. Acest instrument este potrivit pentru tufisuri mici, dar poate fi folosit si pentru taierea precisa a gardurilor vii, astfel incat sa nu fie taiate din greseala florile. Pentru specialistii in tunderea manuala, WOLF-Garten are si un alt instrument clasic: taietorul de margini in semiluna RB-M.  Acesta ajuta la taierea dintr-o pozitie confortabila a ierbii care creste pe straturile de flori. Cu siguranta nu va mai trebui sa va aplecati!